RECEPT MET ZEEWIERTRIPEL
by Le Homard Et La Moule, Bredene
MOSSELEN MET ZEEKRAAL, ZEESLA EN ZEEWIERTRIPEL (voor 4 personen) by Seaweedchef.
4 takjes selder (met het groen eraan)
2 uien
100 gram zeekraal
5 kg mosselen
Een goeie scheut Zeewiertripel
2 el boter
20 gram zeesla
2 el groene pesto
Peper uit de molen
- Snijd de selder, de ui en de zeesla fijn
- Spoel de mosselen en verwijder de baarden en pokken op de schelpen
- Doe de mosselen, ui en selder in een pan en kruid met peper. Overgiet met een goeie scheut Zeewiertripel. Kook ongeveer 4 minuten onder deksel.
- Leg er de rauwe zeekraal op, schud op en laat nog 4 minuten koken
- Schud weer op zodat alle groen weer boven ligt en voeg nog een scheutje Zeewiertripel, de zeewierpesto, de fijngesneden zeesla en de boter toe.
- Laat nog 1 minuut rusten met het deksel erop en dien op.
Zeekraal en zeesla kan je bestellen via Studio Zeewier.