RECEPT MET ZEEWIERTRIPEL

by Le Homard Et La Moule, Bredene

211126 Mosselbord

MOSSELEN MET ZEEKRAAL, ZEESLA EN ZEEWIERTRIPEL (voor 4 personen) by Seaweedchef.

4 takjes selder (met het groen eraan)

2 uien

100 gram zeekraal 

5 kg mosselen 

Een goeie scheut Zeewiertripel

2 el boter

20 gram zeesla 

2 el groene pesto 

Peper uit de molen 

  1. Snijd de selder, de ui en de zeesla fijn
  2. Spoel de mosselen en verwijder de baarden en pokken op de schelpen 
  3. Doe de mosselen, ui en selder in een pan en kruid met peper. Overgiet met een goeie scheut Zeewiertripel. Kook ongeveer 4 minuten onder deksel.
  4. Leg er de rauwe zeekraal op, schud op en laat nog 4 minuten koken
  5. Schud weer op zodat alle groen weer boven ligt en voeg nog een scheutje Zeewiertripel, de zeewierpesto, de fijngesneden zeesla en de boter toe.
  6. Laat nog 1 minuut rusten met het deksel erop en dien op.

Zeekraal en zeesla kan je bestellen via Studio Zeewier.